سبک زندگی قسمت پنجم

راهکار هایی برای از بین بردن بوی کپک از کتابها

1. کتاب های آسیب دیده را شناسایی و جدا کنید

اولین قدم برای از بین بردن بوی کپک از کتاب ها این است که تشخیص دهید کدام یک از آنها تحت تأثیر قرار می گیرند. به دنبال نشانه‌های رشد کپک باشید، مانند صفحه‌های تغییر رنگ یا تاب برداشته، لکه‌ها یا بوی کپک زده. هنگامی که کتاب های آسیب دیده را شناسایی کردید، ضروری است که آنها را از کتاب های دیگر خود جدا کنید تا از انتشار هاگ های کپک جلوگیری شود.

2. انتشار کتابها

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای از بین بردن بوی کپک این است که کتاب‌ها هوا بیرون بیایند. یک منطقه با تهویه مناسب، ترجیحاً در فضای باز یا نزدیک پنجره باز پیدا کنید و کتاب ها را در یک لایه قرار دهید. بسته به شدت بو، اجازه دهید چند ساعت یا حتی چند روز بنشینند.

3. از جوش شیریناستفاده کنید

جوش شیرین به دلیل خاصیت خوشبو کننده اش شناخته شده است و می تواند به از بین بردن بوی کپک از کتاب ها کمک کند. جوش شیرین را بین صفحات کتاب آسیب دیده بپاشید و روی مناطقی با کپک یا بو قابل مشاهده تمرکز کنید. بگذارید چند ساعت یا یک شب بماند، سپس به آرامی جوش شیرین را با یک برس نرم پاک کنید.

4. قرار گرفتن در معرض نور خورشید

نور خورشید می تواند یک روش طبیعی موثر برای از بین بردن بوی کپک از کتاب ها باشد. کتاب های آسیب دیده را برای چند ساعت زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید، مطمئن شوید که همه طرف ها در معرض اشعه خورشید هستند. با این حال، مراقب باشید که آنها را برای مدت طولانی کنار نگذارید زیرا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید می تواند باعث محو شدن یا آسیب دیدن صفحات کتاب شود.

5. زغال چوب یا کربن فعال

زغال چوب یا کربن فعال می تواند بوها از جمله بوی کپک زدگی را جذب کند. چند تکه زغال چوب یا کربن فعال را همراه با کتاب های آسیب دیده در ظرفی قرار دهید. در ظرف را ببندید و بگذارید چند روز بماند تا زغال بوی آن را جذب کند. به یاد داشته باشید که قبل از استفاده مجدد کتاب ها را از ظرف خارج کنید.

6. روش انجماد

انجماد می تواند به از بین بردن هاگ های کپک و از بین بردن بوی کپک از کتاب ها کمک کند. کتاب آسیب دیده را در بسته بندی پلاستیکی بپیچید یا آن را در یک کیسه پلاستیکی قابل مهر و موم قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که هوا در داخل بسته بندی محبوس نشده است. کتاب بسته بندی شده را در فریزر قرار دهید و حداقل 48 ساعت بگذارید. پس از آن، کتاب را از فریزر خارج کرده و اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود.

7. محلول سرکه

سرکه یک ضد عفونی کننده و خوشبو کننده طبیعی است که می توان از آن برای از بین بردن بوی کپک از کتاب ها استفاده کرد. با مخلوط کردن قسمت های مساوی سرکه سفید و آب در یک بطری اسپری محلولی ایجاد کنید. به آرامی کتاب آسیب دیده را با محلول سرکه غلیظ کنید، مراقب باشید که صفحات آن اشباع نشود. قبل از استفاده یا نگهداری کتاب، اجازه دهید کاملاً در هوا خشک شود.

8. محصولات جاذب بو

محصولات تجاری مختلفی برای جذب بو وجود دارد که می تواند در از بین بردن بوی کپک از کتاب ها موثر باشد. این محصولات اغلب به شکل اسپری ها، کیسه ها یا بسته های حاوی مواد خنثی کننده بو مانند زئولیت یا سیلیکاژل هستند. هنگام استفاده از این محصولات دستورالعمل های ارائه شده توسط سازنده را دنبال کنید.

9. ترمیم حرفه ای

اگر کتاب‌های ارزشمند یا بسیار ارزشمندی دارید که به شدت تحت تأثیر کپک هستند، ممکن است ارزش آن را داشته باشید که خدمات مرمت حرفه‌ای را در نظر بگیرید. ترمیم کننده های کتاب دارای تکنیک ها و تجهیزات تخصصی برای درمان کتاب های آلوده به کپک و از بین بردن بوهای سرسخت به طور موثر هستند. برای راهنمایی و کمک با یک متخصص معتبر مرمت کتاب تماس بگیرید.

10. اقدامات پیشگیرانه

پیشگیری برای جلوگیری از بوی کپک در کتاب ها کلیدی است. کتاب های خود را در مکانی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید تا احتمال رشد کپک را به حداقل برسانید. از قرار دادن آنها در زیرزمین های مرطوب یا محیط های مرطوب خودداری کنید. علاوه بر این، به طور دوره ای مجموعه کتاب خود را برای هر گونه علائم کپک یا کپک بازرسی کنید و در صورت لزوم فورا اقدام کنید.

با پیروی از این 10 راه ساده، می توانید با موفقیت بوی کپک را از کتاب ها پاک کنید و مطمئن شوید که تازه و بدون بو باقی می مانند.

منابع :‌

  1. کتابخانه کنگره (loc.gov): کتابخانه کنگره بزرگ‌ترین کتابخانه در ایالات متحده است و منابع گسترده‌ای در زمینه نگهداری کتاب، از جمله اطلاعات مربوط به کار با مواد آلوده به کپک فراهم می‌کند. li>
  2. خدمات پارک ملی (nps.gov): خدمات پارک ملی ارائه می دهدراهنمایی ارزشمند در زمینه حفظ و نگهداری انواع اقلام میراث فرهنگی از جمله کتاب. منابع آنها موضوعاتی مانند جلوگیری از رشد کپک و مقابله با مواد آلوده به کپک را پوشش می دهد.
  3. کتابخانه بریتانیا (bl.uk): کتابخانه بریتانیا یکی از کتابخانه‌های تحقیقاتی پیشرو در جهان است و بینش‌هایی در مورد تکنیک‌های نگهداری کتاب ارائه می‌دهد. وب سایت آنها اطلاعاتی در مورد مراقبت از کتاب ها و برخورد با مسائل مربوط به قالب ارائه می دهد.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا